PROJECT DSV
Lochristi
2019
Uitbreiden en verbouwen van een woning


Een nieuw gelijkvloers volume vervangt de bestaande achterbouw over de volledige breedte van de achtergevel en biedt plaats aan een zithoek, eetplaats en overdekt terras met buitenhaard. Het zicht op de ruime tuin werd ten volle benut. Een nieuwe keuken, bijkeuken en master slaapkamer met dressing en badkamer werden ingericht binnen het bestaande volume.


foto’s © Vernimmen Annick
PROJECT VDHD
Sint-Martens-Latem
2020

Uitbreiden en verbouwen van een woning


Een nieuw gelijkvloers volume werd toegevoegd achter de bestaande woning. Dit volume, dat de zithoek bevat, werd verschoven t.o.v. het bestaande hoofdgebouw. Hierdoor ontstaat aan de zijde van de tuin een overdekt terras en rechts van de woning een ingesloten terras / patio aansluitend op de nieuwe keuken en waar van de avondzon kan genoten worden. Eetplaats, een bureau en hobbyruimte voor de kinderen werden ingericht op het gelijkvloers in het bestaande deel van de woning. Op de verdieping werden de kinderkamers en kinderbadkamer gerenoveerd.


foto’s © Vernimmen Annick

PROJECT BM
De Pinte
2019
Uitbreiden en verbouwen van een woning


De woning uit de jaren ’50 was toe aan een totaalrenovatie. De indeling werd volledig herbekeken waarbij een kleine uitbreiding achteraan werd toegevoegd. Hierbij werd er strikt op toegezien dat de sfeer en uitstraling van deze typische woning bewaard bleven. De overgang van bestaand naar nieuw gebeurt naadloos waardoor de woning nergens als ‘verbouwd’ aanvoelt. Na de herorganisatie sluiten zithoek en keuken met ontbijthoek (in de nieuwe uitbreiding) nu mooi aan op de tuin. Een ruime vestiaire en bijkeuken / wasplaats werden voorzien op de plaats van de vroegere keuken. De kamers en badkamer op de verdieping werden volledig gerenoveerd en heringericht. De voorheen niet afgewerkte zolder werd toegankelijk gemaakt via een vide in de nieuwe bureauruimte en een stalen draaitrap. Hier bevinden zich nu een hobbyruimte en logeerkamer met extra doucheruimte.


foto’s © Patricia Goijens
PROJECT HH
Gent
2021
Inrichting keuken en leefruimte


Ontwerp maatwerk, voorstel collectie meubilair, raambekleding en verlichting.


foto’s © Cafeïne
PROJECT DSVE
Drongen
2019
Uitbreiden en interieurinrichting van een woning


Na de realisatie van de oorspronkelijke woning werd ons gevraagd een uitbreiding te ontwerpen aansluitend op de bestaande terrassen en het zwembad. De uitbreiding vormt een verlengstuk van de bestaande welness ruimte in de woning en herbergt naast een extra zithoek met haard aan het zwembad een kitchenette en specifiek ontworpen floating ruimte. Een afzonderlijke ingang tot de uitbreiding maakt de floating ruimte ook bruikbaar voor professionele verhuur.


foto’s © A116 architecten
PROJECT B
Gent
2019

Herindeling en interieurinrichting van casco nieuwbouwappartement


De indeling van dit nieuwbouwappartement werd volledig herbekeken. Alle overbodige circulatieruimte werd verwijderd en ingelijfd als extra leefruimte. Bergingen en technische ruimtes werden tot het absolute minimum herleid. Op deze wijze ontstond een ruime leefruimte met open keuken waar maximaal kan worden genoten van het uitzicht op de Leie en Bijlokesite. Aan de straatzijde een master slaapkamer met badkamer en een bureauruimte / logeerkamer. Warme, eigenzinnige materialen geven het appartement een zeer persoonlijke uitstraling.


foto’s © Patricia Goijens

PROJECT VDW
Overijse
2017
Nieuwbouwwoning, poolhouse en zwembad


Bij het ontwerp van deze woning diende rekening gehouden te worden met het oplopende terrein. De woning werd deels in de helling ingegraven waardoor achteraan direct aansluitend op de leefruimtes een beschut terras ontstond. Brede stenen treden leiden vanaf dit terras naar het hoger gelegen zwembad en poolhouse. De voorzijde van de woning werd bewust gesloten gehouden. Enkel de bureauruimte biedt uitzicht op de straatzijde. Door middel van een patio werd op de verdieping een intieme buitenruimte gecreëerd die de badkamer, fitness- en welnessruimte van daglicht voorziet. De slaapkamers kijken acteraan uit over de tuin. Een extra logeerkamer met badkamer werd voorzien op het gelijkvloers en geniet van een kleine eigen beschutte buitenruimte.


foto’s © Patricia Goijens
tuinontwerp @ Charlier Tuinen bvba
PROJECT P
Sint-Martens-Latem
2017
Nieuwbouwwoning


De opdrachtgever wenste een woning voor een zeer strikt budget. Om deze reden werden alle ruimtes gelijkvloers ontworpen. De leefruimtes liggen in elkaars verlengde aan de zuid-oost zijde van het perceel. Op deze wijze geniet de woning zowel van de tuin achteraan als van de prachtige rij kastanjelaars aan de voorzijde. De licht hellende dakvlakken verlenen de woning haar karakteristieke silhouet. Door middel van grote oversteken werden achteraan een overdekt terras en zijdeling van de woning een carport gecreëerd. De gevels werden afgewerkt met zwart gebrand hout gekend als ‘Shou Sugi Ban’, een klassieke japanse houtbeschermingstechniek.


foto’s © Koen Van Damme
PROJECT LS
Brugge
2012
Uitbreiden van een woning


Deze uitbreiding bevindt zich achteraan een historische huizenrij in het centrum van Brugge. De opdrachtgever wenste een ruimere eetplaats en leefkeuken aansluitend op de tuin.
Als antwoord op dit historisch erfgoed werd resoluut gekozen voor een sterk afwijkende vormgeving, detaillering en materialisatie. Hierdoor wordt het nieuwe volume losgerukt van haar omgeving en als een quasi autonoom object achter de historische gevelrij geplaatst. Teneinde een betekenisvol volume te creëren te midden van deze imposante gevelrij werd de eetplaats extra hoog ontworpen. Dit volume werd zijdelings maar ook t.o.v. het eigen hoofdgebouw losgetrokken van de bestaande bebouwing. Deze keuze in combinatie met de toevoeging van een extra raampartij en patio op de verdieping verlenen het volume transparantie en laten de bestaande achtergevel, nog steeds zichtbaar achter de nieuwe uitbreiding, in zijn waarde. In het interieur herinneren kleine details, zoals een raampje als een schilderij uitkijkend op het eeuwenoude metselwerk, aan de bijzondere historische context. Specifiek voor dit project op maat gemaakte stalen raamkaders doen de overgang tussen binnen- en buitenruimte vervagen.


foto’s © Cafeïne
PROJECT FINTRO
Oostakker
2019
Uitbreiding en totaalrenovatie van een bankkantoor en 2 nieuwbouw appartementen


Het bestaande bank- en verzekeringskantoor diende uitgebreid te worden met een deel nieuwe burelen, een extra vergaderzaal en de nodige archiefruimte. De organisatie van het kantoor en de loketten werd volledig herbekeken. Zo kwam het eerste open Fintro bankconcept tot stand. Klanten worden momenteel ontvangen in een open foyer waar de meeste verrichtingen kunnen gebeuren. Een wachtruimte en de nodige individuele burelen werden gegroepeerd rond een patio die centraal licht binnenlaat. De vergaderzaal en archiefruimtes werden voorzien in de nieuwe kelderverdieping. Daglicht kan via de patio en naastgelegen trap doordringen tot in deze ondergrondse ruimtes.
2 appartementen werden ontworpen op de verdiepingen van het nieuwbouwgedeelte.


foto’s © Cafeïne
PROJECT DS
Drongen
2011
Nieuwbouwwoning


De woning werd zo ver mogelijk achteraan op het perceel ingeplant om maximaal te kunnen genieten van de ligging langsheen de Leie. De leefruimtes op de verdieping, aansluitend op een ruim overdekt terras bieden een panoramisch zicht op deze idyllische bocht aan de Leie. Zithoek en eetplaats met open keuken werden t.o.v. elkaar verschoven zodat plaats ontstond voor het overdekte terras en de verschillende leefruimtes afgebakend werden zonder ze visueel van elkaar te scheiden. Het typische nacht- en dag gedeelte ontbreekt in deze woning. Op de verdieping werd naast de leefruimtes een bureauruimte en slaapkamer met eigen badkamer voorzien. De master slaapkamer met dressing en badkamer vormen een eigen geheel op het gelijkvloers. Aansluitend op het gelijkvloerse terras met zwembad werd een welnessruimte met sauna en stoomcabine ontworpen. Ruwe platen leisteen verlenen de gevels hun levendig karakter.


foto’s © A116 architecten
PROJECT DCDG
Gent
2020
Verbouwing van een rijwoning en interieurinrichting


De opdracht betrof de verbouwing van een arbeiderswoning in een beschermde gevelrij. De typerende indeling met voor- en achterkamer gescheiden door een dwarse, te steile trap werd volledig herbekeken. De bestaande achterbouw werd hierbij vervangen en opengewerkt. Een open leefkeuken met eetplaats sluit nu aan op een kleine buitenruimte. De zithoek werd op een plateau, enkele treden hoger dan de rest van de woning, geplaatst. Zo vormt de volledige benedenruimte visueel één open ruimte terwijl de verschillende functies toch hun eigen sfeer verkrijgen. Eveneens ontstaat door dit verhoog t.o.v. het straatniveau een drempel die de inkom van de private leefruimte afscheidt zonder de ruimte visueel te moeten opdelen. De bestaande trap werd vervangen door een compacte en luchtige stalen draaitrap die doorloopt tot op de zolder. Op de verdiepingen werd een slaapkamer met badkamer ingericht en op de zolder een hobbyruimte.


foto’s © Cafeïne
PROJECT BB
Gent
2018
Interieurinrichting van keuken


foto’s © Patricia Goijens